DIEGEM, 6 november 2018 – HighMind biedt data-gedreven oplossingen die organisaties zal ondersteunen bij het definiëren en realiseren van hun data-gedreven toekomst.

Na de succesvolle overname van The House of Marketing in 2014, groeide Quanteus Group stelselmatig. Als innovatieve speler in de professionele dienstverlening, slaat zij resoluut de weg van de verdieping en diversificatie van haar portfolio in.

Zo werd een jaar geleden BrightWolves in de markt gezet, een bedrijf met focus op de implementatie van (digitale) bedrijfstransformatie in strategische, organisatorische en operationele domeinen.

HighMind zal nu inzetten op het ontcijferen van data en het verbinden van de daarbij horende business uitdaging met de technische en technologische realiteit van haar klanten. Deze nieuwe entiteit zal geleid worden door Nicole Berx en Elke Horrix. Beiden delen een stevig professioneel parcours én een grote passie voor het zoeken van data-gedreven oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken.

Hiermee speelt Quanteus Group in op de steeds groter wordende data uitdaging waar alle organisaties vandaag mee te maken hebben.

Nicole Berx “Data is het nieuwe goud. Het is een kostbaar bedrijfsbezit, dat zelfs indien overvloedig aanwezig, niet steeds makkelijk ontginbaar is. Je moet de data eerst ontdekken, bewerken en in inzichten vertalen, vooraleer je er de vruchten van kan plukken”.

Een bijkomende uitdaging is de steeds toenemende technologische vooruitgang, zoals artificiële intelligentie en machine learning, die zeer geavanceerde oplossingen van complexe bedrijfsvraagstukken toelaat. HighMind zal deze oplossingen ook aanbieden naast andere oplossingen die organisaties zullen helpen om het volledige potentieel van hun data te ontplooien, steeds rekening houdend met hun strategische ambities en mogelijkheden.

Elke Horrix licht toe “Al te vaak wordt de fout gemaakt om meteen aan tools en technologie te denken, zonder eerst meer strategisch na te denken over de business vraag die opgelost dient te worden. Dat laatste is nu precies van waaruit HighMind steeds zal starten

Een belangrijk verschil tussen HighMind en andere spelers in deze markt is volgens Kris Vansanten, de Managing Partner van Quanteus Group, het feit dat HighMind kan rekenen op de verschillende entiteiten binnen de groep  “Vermits data alom aanwezig is in een organisatie en doorheen alle functionele domeinen loopt, willen we HighMind apart positioneren. De grote troef voor HighMind is dat zij als onderdeel van Quanteus Group steeds beroep kan doen op brede functionele business expertise, waar onze klanten dikwijls met de “war for talent” geconfronteerd worden. Daarnaast werden er reeds verscheidene partnerships met zeer gespecialiseerde technologie partners opgezet.”

Het is de ambitie van Quanteus Group om de ingeslagen weg resoluut verder te zetten onderstreept Evelyne van Wassenhove, Group Partner. “De lancering van HighMind is een volgende belangrijke stap in onze ambitieuze groeiplannen om Belgische grote en middelgrote bedrijven een brede en diepgaande dienstverlening en impactvolle “one-stop” oplossingen over alle belangrijke functionele domeinen heen te kunnen bieden, als onderdeel van onze ambitie om bedrijven te helpen de kloof te dichten tussen strategie en implementatie.”

Over HighMind

HighMind ontcijfert data en verbindt de daarbij horende business uitdaging met de technische en technologische realiteit van haar klanten. HighMind biedt oplossingen om het volledige data potentieel van organisaties te ontplooien rekening houdend met hun strategische ambities en realiteit.
HighMind maakt deel uit van Quanteus Group.

Voor meer informatie: www.http://www.highmind.eu/wp-content/uploads/2018/09/testimonial-1-1.png.eu

Contacteer: nicole.berx@http://www.highmind.eu/wp-content/uploads/2018/09/testimonial-1-1.png.eu of elke.horrix@http://www.highmind.eu/wp-content/uploads/2018/09/testimonial-1-1.png.eu +32 2 704 91 61

Over Quanteus Group

Quanteus Group is een innovatieve speler in de professionele dienstverlening die bedrijven zowel helpt met gerichte en gedifferentieerde adviesverlening als met het bouwen en implementeren van oplossingen, vanuit de ambitie om bedrijven te helpen de kloof te overbruggen tussen strategie en implementatie.   De ondernemingen binnen Quanteus Group ademen allen dezelfde waarden uit en leggen een belangrijke focus op doorgedreven klantgerichtheid, het realiseren van tastbare impact en toegevoegde waarde en het bieden van de juiste functionele expertise op het juiste moment. Zij combineren allen een uitgesproken begrip van de ondernemingsrealiteit en beschikken over diepe functionele en sectorale expertise en de capaciteit om oplossingen te bouwen en te implementeren.

De groep telt momenteel meer dan 100 vaste medewerkers en bestaat uit vijf entiteiten:

  • QuantIM geeft toegang tot een exclusief netwerk van senior Transformation Management Officers voor de begeleiding en pragmatische implementatie van bedrijfsbrede transformatieprogramma’s
  • BrightWolves biedt flexibele, performante ondersteuning bij het uitvoeren van (digitale) en organisatiebrede transformatie projecten
  • The House of Marketing biedt strategische marketing consulting en interim management
  • Upthrust biedt digitale expertise voor impactvolle projecten en tijdelijke experten die de brug kunnen slaan tussen marketing en IT
  • HighMind ontcijfert data en verbindt de daarbij horende business uitdaging met de technische en technologische realiteit van haar klanten.

Voor meer informatie: www.quanteusgroup.eu

Contacteer kris.vansanten@quanteus.eu of evelyne.van.wassenhove@quanteus.eu +32 2 704 91 61

Related Posts
October 28, 2021

Avec le lancement de HighMind, Quanteus Group opte résolument pour l’impact, la croissance et la diversification

DIEGEM, 6 novembre 2018  – HighMind offre des solutions  « data » qui vont aider les entreprises à définir et réaliser leur futur axé sur les données. Depuis la...
October 28, 2021

HighMind launch sees Quanteus Group going for impact, growth and diversification

DIEGEM, 6 November 2018 – HighMind offers data-driven solutions that support organisations in their efforts to define and realise their data-driven future. Since the successful...
October 28, 2021

Why data isn’t only science, and why strategy and governance are just as important

Data might sound technical, and it’s easy to get lost in tools, statistics and models. Yet in our work at HighMind we noticed that the...
scroll-arrow